Prof.Dr.Ir. Jan Rotmans is hoogleraar Transitiekunde aan de Eramus Universiteit Rotterdam en is activist: Hij is koploper op het gebied van duurzaamheid, oprichter van Urgenda en DRIFT. Hij adviseert internationale organisaties zoals de Verenigde Naties en de Europese Commissie.

Jan Rotmans maakt zich zorgen om de wereld en wil een weg banen naar een duurzame samenleving. Hij denkt vanuit een positief mensbeeld en niet vanuit doemscenario’s. Hij staat bekend om zijn praktische aanpak en zijn heldere manier van vertellen.

Rotmans geeft deze lezing naar aanleiding van zijn onlangs verschenen boek ‘In het Oog van de Orkaan’ – hierin schetst hij een beeld van Nederlandse samenleving in 2050. ‘Nederland bevindt zich op een kantelpunt; veel mensen weten dat een andere manier van denken en doen nu echt nodig is. En dat geldt voor alles: Van de zorg tot de bouw; van energie tot voedsel; van Rotterdam tot Limburg en van Friesland tot Zeeland’.

Een praktisch verhaal over de toekomst van Nederland - een must voor ondernemers, beleidsmakers, bestuurders, politici, studenten en nieuwsgierigen.

• Locatie: Protestantse Kerk Ossendrecht, Dorpsstraat 10
• Aanvang: 20.30 uur. Vrij entree, er wordt een gift gevraagd bij de uitgang
• Informatie en aanmelden: Loes van Arkel, 0164 673662 - arkelfam@wxs.nl

Deze lezing is een initiatief van de Culturele Commissie van de Protestantse Kerk in Ossendrecht. Deze commissie is een groep vrijwilligers die lezingen, interviews en muziekvoorstellingen organiseert. Eerdere gasten waren Ed van Thijn, Roger van Boxtel, Annemiek Schrijver, Jan Janssen, René Pijnen, Rini Wagtmans en Jo de Roo, Dieuwertje Blok, Agge Nebbisj en vele anderen. Loes is één van de vrijwilligers van deze commissie. www.pkgw.nlterug naar overzicht

bel mij

ik wil graag meer weten


facebook linkedin