De MVO-ambitie van Crosswise

Natuurlijk doen wij ook ons best om maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.
We doen 'de normale dingen', zoals:
Wij printen niet, tenzij ..
Wij rijden zuinig, hoewel ...
Wij scheiden ons afval ..
Wij hebben zonnepanelen aangeschaft, ons huis is in 2014 grondig aangepakt en is nu heel goed geisoleerd...
Wij eten minder vlees ..

..maar we beseffen ook dat het allemaal n√≥g beter kan. 

Wij doen vrijwilligerswerk:

  • Loes organiseert met anderen culturele avonden in de Protestantse Kerk in Ossendrecht - vaak zijn dit interviews, lezingen en muziekoptredens. Gasten waren: Hans Achterhuis, Hubert Smeets, Ed van Thijn, Roger van Boxtel, Dieuwertje Blok, Jan Siebelink, Jan Rot, Jan Rotmans, en vele anderen. Zo'n 100 bezoekers genieten elke keer weer van een leuke avond - "avonden, waar je ook aan het denken wordt gezet".
  • Dynamisch Woensdrecht: een inwonersinitiatief, dat door Loes en 2 anderen wordt geiniteerd. Met heel veel succes is Dynamisch Woensdrecht in 2014 een Reparatiecaf√© gestart in Ossendrecht. Dynamisch Woensdrecht zit aan tafel bij de Gemeente Woensdrecht in het kader van 'promoten van burgerinitiatieven/WMO'. 
  • Loes is secretaris van Stichting 't Opkikkertje. www.opkikkertje.org Deze stichting biedt drie aangepaste vakantiebungalows aan, bedoeld voor gehandicapten, chronisch zieken en ouderen.
  • Crosswise verleent belangeloos  medewerking aan MVO-bijeenkomsten in de regio.
  • In mei 2016 heeft Loes -samen met anderen- het initiatief genomen een Open Huis te starten voor de nieuwe inwoners (lees: Statushouders) van de gemeente Woensdrecht. De burgemeester en 2 wethouders waren aanwezig bij de start - 'we zijn heel blij met dit soort initiatieven'. 
     

Wij kopen zoveel mogelijk duurzaam in:  
Relatiegeschenken worden gekocht bij de Wereldwinkel. Ook bij de aankoop van andere producten kiezen wij voor fair trade en wij geven de voorkeur aan lokale leveranciers.

Wij zorgen voor onze klanten, relaties:
Naast onze 'normale' dienstverlening, doen wij iets extra's voor onze klanten, oud-klanten en relaties: Via Twitter, LinkedIn, de website en via Crosswise-tips geven wij suggesties, wijzen wij hen op bijzondere bijeenkomsten en informeren we hen op interessante ontwikkelingen. 
  

 

 
 

bel mij

ik wil graag meer weten


facebook linkedin